Zielony Dziennik

Festiwal Dobrego Smaku.

W czwartek  rozpoczął się Festiwal Dobrego Smaku. To była już  dziewiąta edycja, która trwała do niedzieli.Udział w festiwalu wzięło 18 restauracji i 10 kawiarni mających swoje lokale przy ulicy Piotrkowskiej. Każde danie festiwalowe kosztowało 10 zł, zaś deser i kawa – 7 zł.

Najlepszymi lokalami spośród restauracji okazały się:  Lili- jako pierwsza, drugie miejsce – Jak pragnę wina, zaś trzecie – Ato Sushi. Z kolei pierwsze miejsce w kategorii kawiarnie zajęła kawiarnia Mebloteka Yellow, za nią kolejno Tubajka i Litera Cafe. W konkursie esemesowym wygrała kawiarnia Tubajka oraz restauracja House of Sushi.

W trakcie festiwalu nie zabrakło również warsztatów gotowania dla dzieci i dorosłych, spotkań  z mistrzami gotowania znanymi z telewizji, pokazów filmów o tematyce kulinarnej oraz kulinarnej gry miejskiej.

Twarzą tegorocznego festiwalu był młody kucharz Grzegorz Łapanowski współpracujący z telewizją TVN.

Ena