Zielony Dziennik

FRYMARK bydgoski

Co roczny Bydgoski Jarmark produktów regionalnych i ekologicznych,  niedziela 25 maja to 12. edycja Frymarku – pysznie ten czas leci.

Serdecznie zapraszamy wszystkich  do odwiedzenia nas w niedzielę. Rozsmakowania się w regionalnych, ekologicznych smakach, porozmawiania z twórcami, klientami, organizatorami. Będzie smacznie i miło!

Spotykamy się w niedzielę, 25 maja o godzinie 11 w bydgoskim klubie Mózg. Między godziną 11 a 14 będzie można bezpłatnie skorzystać z porad dietetyczki Moniki Gackowskiej z DietroStrefy.

Przewidujemy łącznie około 25 stoisk. Ugościmy między innymi:
– soki tłoczone
– chleby pieczone na zakwasie – zróbcie zapas na cały tydzień
– wędliny
– soki i syropy
– przetwory z warzyw i owoców
– przetwory mleczne z krowiego mleka
– sery i twarogi z mleka koziego
– domowe wypieki
– jaja – lepiej zabierzcie wytłoczki
– ekologiczna kapusta i ogórki kiszone
– zioła i przyprawy (werbena, rozmaryn, liść laurowy)
– oleje tłoczone na zimno – duży wybór
– niebanalne rękodzieło: szyte, malowane, szydełkowane
– szeroki wybór produktów zbożowych z pełnego przemiału
– kosmetyki naturalne

 

MIEJSCE: Klub Mózg ul. Parkowa 2 w Bydgoszczy (między wjazdem na parking w Galerii Handlowej Drukarnia a wyjściem z dawnego Kina Pomorzanin)
TERMIN: niedziela 25 maja 2014, w godzinach: 11.00-15.00
Wstęp bezpłatny