Phytolife – Chlorofil – zielona krew

1
1000
views

Phytolife jest produktem opartym na opracowaniu Noblisty. Obecnie jesteśmy zmuszeni do życia w środowisku, które staje się coraz bardziej zanieczyszczone.

Znajdują się w nim substancje chemiczne jeszcze do niedawna uważane za nieszkodliwe. Okazało się jednak, że substancje te mogą być bardzo niebezpieczne – są rakotwórcze, uszkadzają system immunologiczny lub negatywnie wpływają na gospodarkę hormonalną. Coraz częściej mamy do czynienia z substancjami chemicznymi znajdującymi się m.in. w produktach spożywczych, lekarstwach, zanieczyszczonym powietrzu, czy powstających w wyniku różnorodnych procesów przemiany materii. Według europejskich badań, obecnie 18-30% wszystkich chorób występujących w miejscach pracy jest wywoływanych przez substancje chemiczne. Udowodniono także, że substancje te (niejednokrotnie wykorzystywane w codziennym życiu) są odpowiedzialne za coraz częściej występujące alergie oraz nowotwory złośliwe. Zgodnie z wynikami najnowszych badań nawet 25% wszystkich chorób w Europie może mieć związek z substancjami chemicznymi. My, oczywiście, sami musimy znaleźć rozwiązanie, w jaki sposób ograniczyć ich szkodliwy wpływ, w jaki sposób oczyścić swój organizm. Phytolife oferuje naturalną ochronę przed niekorzystnym działaniem tych substancji!

Najważniejszym składnikiem Phytolife jest chlorofil – zielony barwnik występujący w większości roślin, jest jedyną materią w przyrodzie magazynującą światło słoneczne – światło życia dla wszystkich istnień. Co 10 sekund w organizmie umierają miliony komórek, zstępowane są nowymi, które pobierają pożywienie z dostarczonych produktów. Ubogie w światło pożywienie powołuje do życia komórki niemające właściwego poziomu witalności, co w rezultacie wpływa na przyspieszenie procesu starzenia i zwiększenie zachorowalności. Dlatego tak ważna jest zrównoważona dieta. Zbyt duże spożywanie mięsa, nabiału, cukru, słodyczy, kawy coli i innych niezdrowych produktów zakwasza organizm, dając zielone światło wielu chorobom. Aby równowaga kwasowo-zasadowa była zachowana na poziomie 7,35 powinniśmy spożywać artykuły żywnościowe bogate w zasady: warzywa, w pełni dojrzałe owoce, ziemniaki, sałatę liściastą, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralną, herbatki ziołowe. Pęd życia często nie pozwala nam na utrzymanie zdrowej diety, dlatego, by zadbać o nasze zdrowie niezbędna jest suplementacja chlorofilem, który zrównoważy naszą zakwaszającą dietę. Naukowcy orzekli, że najbardziej korzystny dla naszego organizmu jest chlorofil w płynie i najłatwiej jest go wprowadzić do codziennej diety.

1 łyżka stołowa chlorofilu (energii światła słonecznego) = spożyciu 1 kg warzyw

1 butelka PhytoLife wystarcza na przygotowanie 100 litrów wody „chlorofilowej”

1 łyżka stołowa PhytoLife zawiera 15 mg chlorofiryny

Trzy główne funkcję chlorofilu zawartego Phytolife:

Oczyszczanie:

· oczyszcza przewód pokarmowy
· wspomaga oczyszczanie krwi z toksyn
· eliminuje bakterie, dezynfekuje i odtruwa

Spożyte pokarmy ulegają w naszym organizmie cyklowi przemian w ciągu jednego dnia. Po tym okresie nasze ciało musi pozbyć się nieprzydatnych pozostałości przyswojonych składników odżywczych. W innym razie będą się one gromadzić w jelicie grubym, stając się toksyczne i niebezpieczne dla naszego zdrowia. Phytolife usprawnia działanie przewodu pokarmowego i motorykę jelit, co sprzyja wydaleniu toksycznych odchodów z naszego ciała.

Przywracanie równowagi:

· utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu
· usprawnia jego funkcjonowanie

Odżywianie:

· wspomaga regenerację czerwonych krwinek
· pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek ciała
· Upiększa skórę,
· pomaga zachować młodość,
· skutecznie kontroluje problemy skórne poprzez eliminację wolnych rodników
· skóra staje się gładsza, cera czystsza i wyglądamy młodziej

Zakwaszenie organizmu powoduje chorobę!!!
Sławny amerykański specjalista od żywienia, Prof. Ragnar Berg twierdzi, że dla utrzymania zdrowia, nasza codzienna dieta powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W zdrowym organizmie poziom pH powinien mieścić się w przedziale 7.3-7.4, co odpowiada odczynowi zasadowemu. Diety oparte na żywności kwaśnej powodują w dłuższej perspektywie podniesienie kwasowości naszego organizmu (ZAKWASZENIE), wywołując różnorakie zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenia stawów, wysokie ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.
W obliczu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, zawartych w żywności i napojach (uwaga na jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych naszemu organizmowi. Phytolife firmy SYNERGY WorldWide pobudza wewnętrzne oczyszczanie

W jaki sposób zażywać Phytolife?

Dodaj 1 nakrętkę lub 1 łyżkę stołową Phytolife do szklanki wody, dobrze wymieszaj i pij co najmniej 1- 3 razy dziennie. Można go spożywać o każdej porze, ponieważ zapewnia niezbędne składniki odżywcze, wspomagające zdrowie.

Kto powinien pić Phytolife?

· Osoby bardzo szczupłe
· Osoby cierpiące na zatwardzenia
· Osoby cierpiące na bóle menstruacyjne
· Osoby często jedzące poza domem
· Osoby o jasnej karnacji
· Palacze i osoby często spożywające alkohol
· Osoby wrażliwe na zimno
· Osoby o nieprzyjemnym zapachu ciała i nieświeżym oddechu
· Osoby nie lubiące warzyw
· Osoby z zaburzeniami wagi
· Osoby zajęte i zestresowane
· Osoby łatwo się męczące
· Osoby z zaburzeniami wątroby
· Osoby z zaburzeniami oddechowym
· Osoby cierpiące na reumatyzm
· Osoby z niedokrwistością
· Osoby cierpiące często na ból gardła

Opinie Światowych Autorytetów Medycznych o chlorofilu:

· Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher otrzymali Nagrodę Nobla (odpowiednio: w latach 1915 i 1930) w dziedzinie Medycyny i Chemii za odkrycie struktury cząsteczkowej ludzkiej krwinki czerwonej oraz chlorofilu. Dzięki temu wykazano, że chlorofil pobudza regenerację i wytwarzanie komórek oraz wspomaga rozbudowę układu odpornościowego.

· Laureaci Nagrody Nobla Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher odkryli, że jedyną różnicą pomiędzy ludzką krwinką czerwoną, a chlorofilem jest fakt, że w centrum cząsteczki chlorofilu znajduje się atom magnezu, podczas gdy w krwince czerwonej jest to atom żelaza. Dlatego chlorofil może być przydatny w przypadkach anemii i innych stanów związanych z niedoborami krwi.

· Specjalista od żywienia, Prof. Bernard Jensen zauważył, że chlorofil jest skuteczny w obniżaniu stężenia toksyn pochodzących z pestycydów i leków, eliminując je z organizmu. Zwrócił także uwagę, że ludzie zdrowi mają ogólnie wyższą zawartość krwinek niż chorzy. Tymczasem po spożyciu chlorofilu w grupie chorych zawartość krwinek również wzrosła, a stan zdrowia uległ poprawie.

· Naukowiec Offen Kranz wykazał, że chlorofil działa niezwykle korzystnie na chorych z wrzodami żołądka. Chlorofil uzupełnia działanie leków na wrzody żołądka przepisywanych przez lekarzy.

· Rozwiązuje problemy związane ze skórą, upiększa cerę. New England Medical Journal podaje, że chlorofil jest pomocny w leczeniu problemów skórnych oraz zakażeń wewnętrznych. W American Journal of Surgery opublikowano odkrycia z Uniwersytetu Temple, dotyczące zastosowania chlorofilu w leczeniu ran chirurgicznych i innych zbliżonych stanów chorobowych.